Heb jij een project waarbij ik kan helpen?

NEEM CONTACT OP
Eric van Nimwegen || Ervani
Eric van Nimwegen || ErvaniAvid editor & Cameraman
Ik ben een gepassioneerde no-nonsense vakman die staat voor betrouwbaarheid, snelheid en kwaliteit. Ondanks het feit dat ik ruime ervaring heb met televisieprogramma’s waarbij ik als regisseur met een flinke crew samenwerkte, ga ik tegenwoordig vooral als one-man-band te werk waarbij ik zowel het camerawerk (veelal als camjo) als de regie en de montage verzorg.

Wie ik ben?

Voor mij is het allemaal begonnen met een degelijke vierjarige opleiding aan de voormalige School voor Fotografie. Dat was destijds de toonaangevende fotografie opleiding in Nederland en misschien zelfs wel in Europa. Uiteindelijk bleek mijn hart toch bij de film te liggen en ik heb de kans gekregen om bij de opnames van speelfilms mee te kijken over de schouder van doorgewinterde cameramensen.

Ik ben daarna als video-editor gaan werken en achteraf gezien is dat juist een hele goede basis om als cameraman aan het werk te gaan. Als editor weet je immers als geen ander wat er in de montage nodig is om een goede productie af te leveren.

De passie voor mijn vak gaat zo ver dat ik op een gezonde manier 24-7 met mijn vak bezig ben. Zelfs als ik vakantie heb gaat er een camera mee al is het maar om een landschapsfoto te maken. Ik ben er trots op om te zeggen dat ik mijn vak geleerd heb van mensen die hun sporen binnen de fotografie en film/televisie ruimschoots hebben verdiend. Van een assistentschap bij fotograaf Erwin Olaf, tot montages onder begeleiding van gerenommeerde televisie-producenten. Praktijkervaring in combinatie met een gedegen opleiding tot fotograaf en editor hebben mij gemaakt tot de freelance film- en televisieprofessional die ik nu ben.

Voor en met wie heb ik gewerkt?