Zie jij de montage ook als de plek waar het uiteindelijk gemaakt wordt?

NEEM CONTACT OP
Eric van Nimwegen || Ervani
Eric van Nimwegen || ErvaniAvid editor & Cameraman
Na mijn opleiding fotografie ben ik na een opleiding aan het Media Academie en bij het voormalige NOB als drie-machine-editor gaan werken, maar al snel ben ik mij gaan specialiseren in Avid editing. Ik ben meegegroeid vanaf de eerste Avid systemen naar de meest actuele versies van mijn favoriete NLE. Als freelance editor heb ik voor heel veel productie-huizen gewerkt. Ik ben in het bezit van een complete edit-set die eventueel op locatie ingezet kan worden.

Avid editing

Ik bijt mij vast in een montage en kan door mijn focus, overzicht en de kennis van Avid hele hoge snelheden bereiken. Ik werk graag samen met een redacteur of regisseur maar men kan mij ook zonder problemen alleen laten werken. Ik voel mij als een kapitein op een schip die het schip en de bemanning ook tijdens een zware storm veilig naar de haven weet te brengen. Ik ben zeker niet bang voor strakke deadlines en ik kan ook uit de voeten met audio en kleurcorrecties.

Ik kan zeker ook meedenken over de inhoud en ik vind het heerlijk om al het materiaal, zoals ik het noem, in de grote tombola te gooien en te schuiven in de tijdlijn zodat er er soepel lopende items en programma’s ontstaan die de kijker vast weet te houden. Ik ben bij het voormalige NOB en een aantal locale omroepen begonnen met het monteren van nieuws-items maar heb in de loop der tijd aan van alles gewerkt. Van documentaires, lang lopende tv-programma’s tot bedrijfsfilms en reportages. En als men mij dan vraagt wat ik het leukste vind, dan kan ik daar geen antwoord op geven want elke discipline heeft haar eigen uitdagingen en charme.

Voor en met wie heb ik gewerkt?