Soundtracks op maat

CONTACT FELDGRAU

FOTOGRAFIE

De basis voor mijn werk is gelegd met een opleiding tot fotograaf (KABK Den Haag). Aan het begin van mijn carrière heb ik ook als beroepsfotograaf gewerkt. Ik ben nog steeds actief bezig met fotografie waarbij ik mij vooral richt op straatfotografie en reportagefotografie. Fotografie is een skill die ik professioneel in kan blijven zetten.

Volg deze link om mijn fotografie portfolio te bekijken.

VORMGEVING

Ik kan goed uit de voeten met Photoshop waarmee ik bijvoorbeeld logo’s ontwerp en de gehele vormgeving voor mijn muzikale projecten. Vaak gebruik ik de combinatie van fotografie en vormgeving om ontwerpen van bijvoorbeeld albumhoezen te maken. Ik weet deze skill ook in te zetten tijdens het monteren van films. Een mooie lower third of andere titels zijn altijd van meerwaarde bij het aanleveren van een film.

WORDPRESS

Ik gebruik WordPress om mijn websites te bouwen. De website die je nu bekijkt is hier een voorbeeld van. Ik ben geen expert als het aankomt op SEO en dergelijke, maar het lukt mij zeker om een goed werkende website te bouwen. Dit lijkt misschien niet direct gerelateerd aan mijn werk als filmmaker maar het blijkt in de praktijk toch vaak handig als je wel weet wat de mogelijkheden zijn. Vooral als een film die niet op TV wordt uitgezonden vaak verdwijnt in de anonimiteit van YouTube en het internet. Het helpt als je met een opdrachtgever mee kan denken en kan adviseren als het gaat om het onder de aandacht brengen van filmproducties. Daarbij kan een website een goed werkende tool zijn.

SOUNDTRACKS

Onder de naam FeldGrau produceer ik soundtracks die specifiek voor filmproducties zijn geschreven. Ik maak alles in eigen beheer. Daarbij verzorg ik ook de mix en mastering; een handige skill die ingezet kan worden tijdens het monteren van films. Ik kan ervoor zorgen dat mijn montages netjes voorbereid naar de audio-nabewerking kunnen.

Volg deze link om mijn muziek te beluisteren

EVENEMENT ORGANISATIE

Iets begint echt een uit de hand gelopen hobby te worden als je evenementen organiseert die zo groot worden dat ze zelfs de landelijke pers en het journaal halen. Ik heb iets met het automerk Saab. Een aantal jaar geleden toen het automerk voor een faillissement stond, ben ik begonnen met het organiseren van het Saab Support Convoy. Niet wetende dat dit uiteindelijk uit zou groeien tot een wereldwijd evenement waaraan tienduizenden liefhebbers van het automerk mee zouden doen. Van een simpel plan op papier tot gesprekken met bijvoorbeeld de persdienst Reuters, gesprekken met de politie om alles in goede banen te leiden en met musea die hun terrein beschikbaar stelde om al die Saabs kwijt te kunnen. Naast dit evenement heb ik ook jaren geleden het initiatief genomen tot een evenement dat gericht was op flight simulation. Ook dit is uitgegroeid naar een (meerdaags) evenement waarbij er zelf deelnemers vanuit Amerika, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België en Rusland naar Nederland kwamen om deel te nemen.