Van een eenvoudige webinar tot een complexe talkshow

NEEM CONTACT OP
Eric van Nimwegen || Ervani
Eric van Nimwegen || ErvaniAvid editor & Cameraman
Ooit tijdens mijn opleiding bij het NOB was ik de persoon die enthousiast zijn hand opstak toen men vroeg wie er die avond in de studio wilde helpen tijdens een live uitzending. Met klamme handen mocht ik de ‘Ado’ bedienen en tijdens een spelshow een score-kaart in beeld brengen. Dat was nog in de periode dat er nog met Digibeta’s werd gewerkt. Nu jaren later beschik ik over een mobiele set waarmee ik live streams kan verzorgen.

Live streams

Er is geen ruimte voor twijfel en fouten, dat maakt live streams voor mij zo uitdagend. Meerdere camera’s, instarts, graphics en audio alles komt samen. Met mijn mobiele studio kan ik vanaf elke locatie live streams verzorgen die verder gaan dan een eenvoudige webinar die met een Atem wordt geschakeld. Dit gaat verder dan een ‘entry level’ live stream en de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Van een eenvoudige webinar tot een complete talkshow met meerdere gasten, van een eenmalige registratie tot abonnement-vormen waarmee gewerkt wordt aan een complete serie aan streams.

Natuurlijk zorg ik er voor dat alle techniek in orde is maar er is meer. Tijdens het verzorgen van de streams komt mijn ervaring als (eind) regisseur goed van pas en ben ik meer dan alleen een schakeltechnicus.

Voor en met wie heb ik gewerkt?